Disneyland: versi Malaysia

Yup, i know that this news already in the paper about a couple of days before, but what's the harm in hebohkan sekali lagi kan pasal bende ni..cukup excited woo...




you guys know what, Malaysia akan ade theme park yang awesome nanti, at least i hope......ni semue citer dalam hmetro hari tuh. Giler gempak la. Even kontraktor/pemaju yang akan melaksanakan projek tu pon bukan calang-calang.

nampak gaye nye Ipoh akan jadi satu bandar yang berkembang pesat la lepas ni. So, guys yang duduk area Ipoh, better watch out, nilai tanah korang mesti akan melambung naik nilai...hehe


sebelum ni ade terdengar tentang Les Copaque(not sure kalau ejaan betul ke idak) nak wat theme park, maybe this is their project kot,then again maybe not. So, cross your fingers guys and gurls, hope this will be grand, lets turn Malaysia into a place that can attract tourist. kan best kalau dulu lagi de wat disneyland kat Malaysia. Singapore ade Universal Studio, and kiter lak ade Disneyland. konfirm both country akan dapat margin keuntungan because of this. a lot of tourist akan fly into both of these country.


teringat lak time dapat gi Disneyland di Jepun, quite exciting with their technology also...pergh, memang laen dari yang laen la rase...but please, persekitaran dan hutan-hutan perlu juga di jaga...I love our wild forest also...:)

p/s:agak-agak ade kot watak kancil,badang, nenek kebayan - instead of conderella etc. kat tempat tu nanti
Share on Google Plus

About amirulhaizad

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 peminat :

Anasyg said...

Woah - chincha? huhu - x sbr x sbr

Mr.B[e]ave[R] said...

this one according to surat khabar la...kalau my fellow fren pon de kater area2 dekat ngan tol jelapang kat ipoh tu kot de area yang memang dah rata dah..

Akin Amar said...

wah2 bestnya klu jd realiti :)

Mr.PiNGu said...

untungla org ipoh! nak gi gakk