KAD RAYE DAH HILANG KE?

memandangkan Mr.B baru balik dari blogwalking
terbace la entry yang agak menarik nak di touch2...
yela dah penah rasew alam kad raye ngan alam sms
so,kire pengalaman luas la ni..(bahase kasor nye dah tue..)


pinjam jap ek cik epal
entry tentang kad raye nih

korank push button ni kuat-kuat kalo nak bace entry cik epal



dlu memang la sewonok anta kad raye ni
meriah sakan...
kalo pergi kedai anney depan umah tu,penuh la kad raye..berbagai pilihan..
macam juadah berbukew gak la tengok
baek yang kartun and funny
atau yang skema dan elegant
yang senyap ade..yang bebunyi pon ade
besar ade,kecik pon ade

fuh,penat gak nak describe semue kad raye tu kat sini
in conclusion,memang macam-macam adaaaaa
pastu menjelang raye,kad raye tu dijadikan hiasan umah

gantung kat dinding,gantung kat pokok..memang meriah la
bertambah2 suasana raye



tapi teknologi sms ni memang kill the event la
ramai malas anta kad
masing2 senang ngan sms..klik 5minit je da anta kat 20 orang kawan
tapi xde la semangat raye gitu kan

sms ni kategori tgk 5minit,pastu dah xngadap dah
xde feeling raye..macam nak dibandingkan dengar lagu raye klasik ngan lagu raye moden gak la nih
kalo gini la trend,alamatnye,pejabat pos pon tutop nih nanti..

so,kalo xsempat tahun ni nak anta
jum kiter idupkan balik suasana kad raye nih next year


Share on Google Plus

About amirulhaizad

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 peminat :

aiNa yaZiD said...

seronok kan bila dapat kad raya..teknologi buat kan ramai yang da lupa tradisi berbalas kad raya..ape pun, kad rya memang evergreen~! =)

Mr.B[e]ave[R] said...

@aina:btul2...rugi la sapew xmerasew menghantar kad raye ni...dah berape kad raye dah anta tu..hehe

milo + cincau said...

lalu cnie..dok cari shoutbox xjmpe..loading lmbt kot..
hijua giler blog nie,besar biji mata aku tguk..hihii
talking abot kad ray..xde dah rsa nya org gne kad2 raya skrg nie..soma antr via fb,msg n ...
feeling lgi best kot if dpt kad yg btul2 kad raya..korg send la dkt aku 1..^^

fana said...

huhuhu...dlu ade la jgk yg atr kad raya kt fana..skrg ni lgsung dah xde..ucap kt fb je..adesss..

sakurasue said...

last dpt kad raye time skulah dulu je =(