Air Asia yang buat aku pelik: versi Promotion

Bende ni sebenarnya dah lama dah aku perasaan...saja lah nak share ngan korang..kot-kot la kalau korang dapat bagi justification tentang bende ni (alasan jadi camni)..

Air asia memang selalu bagi flight tiket murah..bravo aku ucapkan...sebab aku pon dapat nikmati air travel kalo gini..marketing diorang memang superb...promotion every now and then...free seating dan laen-laen....

tapi yang aku nak post ni berkenaan ngan satu masaelah atau kemusykilan la gamak nye~

****

korang pernah buy tiket secara in group tak? and korang pernah tak alami situasi macam yang aku hadapi beberapa kali time nak book tiket ni.

korang try buat compare beli tiket secara bulk dengan beli per individu tiket..macam laen sikit la price dier..tak tau la kalau sebab dier nak place seating satu row ke camne...tapi bende ni selalu menggangu kotak pemikiran ku..(chewah~ayat novel)

ni aku serta kan sekali print screen yang aku buat

beli secara group (5 person)



beli individu (1 person)
kan laen tu sebab individu dapat promotion price...kalau macam ni,rase lagi best beli satu persatu la kot ek~..

pe pendapat korang
Share on Google Plus

About amirulhaizad

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 peminat :

cikbintang said...

hyep..tq for ur comment yaa kt my entry =)

oh yea..stakat yg cikbintang tau larh kn..kn die ade tulis promo n regular kt atas tu..means yg promo mmg dpt murah..kalau xda seat,die bg hrga biasa je r..

ye kot rasanye...

Bobo said...

pelik ek, beli satu tiket lg murah dr group..

Mr.B[e]ave[R] said...

@cikbintang:tapi tu la, patut ramai2 la lagi promo kan...baru syok mau beli lebih seat:)

Mr.B[e]ave[R] said...

@Bobo: tau xpe, so macam lebih baik la beli satu-satu...dapat harge promo