Info: Taman Tema Terbaik di Malaysia

1.SUNWAY LAGOON RESORT

kalau nak start talk about taman tema di Malaysia, rase nye x sah kalau aku x story pasal sunway lagoon resort nih. menang anugerah ntah brape banyak kali..terpampang kat billboard iklan jalanraya. tempat nih mmg sure fun. besar pon besar.puas la kalau berjalan. very much everything ade dalam ni..kalo yang suke xtreme games pon ade, just untuk mandi-mandi pon ade. just name it. but for sure de certain thing korang kner gi la sebab ni jadi landmark dunia gak ni..jambatan tergantung terpanjang di dunia.wow,dunia tu...also,pantai buatan diorang mmg wow,best btul. xyah nak gi port dickson dah rasew nye..haha..



2. GENTING HIGHLAND

menyusul di blakang adalah genting highland. wow, yang ni pon one of the best.. korank kner try. games and activity dier divided by two part. indoor and outdoor games. bayaran laen2 and boleh gak bli package, much cheaper that way. personally, aku rekomen outdoor games la lagi menarik n exciting. sbb indoor nih games ala2 budak-budak sket. tempat ni usually crowded, xkire la holiday ke atau weekday ke. for this area, highly recommend roller coster..mencabut nyawa gak tuh..haha



3.COSMO WORLD INDOOR THEME PARK

bertempat di dalam berjaya times square kuala lumpur. fuh,memang enjoy la theme park ni. sempi je wat dalam bangunan. convenient sbb xkena ujan, extra thrill sbb masuk celah2 bangunan..huh..dis one mmg convenient la.. dalam shopping complex n penuh ngan kepelbagaian untuk beli-belah. main attraction yet again roller coster. mmg gilew2 punye trail..seram woo...a must try experience la dis one..



4. A Famosa Resort

A famosa resort di melaka. tempat nih boleh katew all in one punye spot kat melakew. ade night safari, ade golf. ade water theme park lagi. enjoy betul gi kat cni. macam2 boleh try. tempat nih mmg di suggest kan gi kat night safari ngan gi water park diorg. mmg enjoyable la. also, untuk family datang, u all boleh sewa banglo diorg. mmg selesa abis la banglo di A'Famosa nih.siap ngan swimming pool agi.



5. Desa Water Park

yeay, tibe masew untuk desa water park. even though lua nampak biasew, tapi tempat ni kire otai besar gak dalam area theme park. ade go-kart,ade mini golf, ade paint ball. of coz ade gak water park. yang best, ade salah satu dari uphill waterpark coaster yang panjang. amat best nek bende tuh. fun time ini KL.



6. Bukit Merah Laketown Resort

dibahagikan kepada 3 bahagian ecopark, waterpark n orang utan park. taman tema ini terletak di perak. orang utan park adalah suatu kelebihan untuk taman tema ini. merupakan tempat jagaan dan pemeliharaan orang utan. di sini, pengunjung dapat saksikan bagaimana orang utan dijaga oleh mereka yang berkelayakan. dapat mendekati kehidupan orang utan yang menjadi binatang unik di dunia dan terdapat di negara kita.



7. Wet World

wet world merupakan rangkaian franchise taman tema air. terdapat beberapa yang popular. tapi, just nak story bout taman tema wet world di pedas. yang ni for me, agak special sebab musabab dier adalah dier ade hot spring..memang syok mean celur2 kaki n basuh badan kat hot spring..segar badan rase nye. tapi jangan pandai2 korank nak gi wa kolam steambot lak..kne rban kang dari wet world tuh



8. Mines Wonderland

taman tema nih memang special di hati ku. amat kalerful la pendek katew di waktu malam. also, ade snow punye area.woah, mmg jakun sket bab snow ni..al-maklum la, malaysia nih manew de turun snow. so, bagi mengurangkan keterujaan, visit la ke mines ni. rasew macam orang kulit putih n bermatew biru la kat sini..hehe..



9. bukit gambang resort

taman tema ait di bukit gambang. menyeronokkan serta sesuai untuk menjalankan aktiviti team building. perkara yang menarik tentang bukit gambang ni sebab dier boleh explore track utan gune atv...ala,motor 4 tayar tu. cam kat negare omputih tu.mmg thrill gilew la..

Share on Google Plus

About amirulhaizad

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 peminat :

echaRierie said...

waahh..byk tmpt lg tak pegi..
btw, mines wonderland brapa kos ea ? hehe :D

Mr.B[e]ave[R] said...

dolu2 kner la rm32 untuk masuk mines nih...tapi xtau la kalau kenaikan harge minyak wat harge tiketnaek gak..hehe